Головна » 2016 » Грудень » 9 » Моє право на працю
06:30
Моє право на працю

В умовах коли щорічно з’являються нові професії, коли наукова революція розвивається – ринок праці потребує нових кадрів. З учнівською молоддю  необхідно проводити роз’яснювальну роботу щодо професій, які є необхідними в нашій державі. Якщо ж вибір професії зроблено необґрунтовано, то людина приречена до багаторічних "сизифових мук”. Чому ж саме до них – тому, що якщо напрямок професійної діяльності вибраний невірний, то ця діяльність не буде приносити людині задоволення, і психологічно особистість не буде готова до вироблення кращих результатів, показників, особистість буде деградувати, і її оточення матиме несприятливий психологічний клімат. Щоб запобігти помилок у виборі професії, необхідна психологічно і педагогічно доцільна, систематична робота з профорієнтації з учнівською молоддю як в школі, так і вдома.

Однією з форм профорієнтаційної роботи в нашій школі є систематичні зустрічі учнів-старшокласників з працівниками центру зайнятості.

Так, 8 грудня, в рамках проведення Всеукраїнського тижня права, працівниками  Мукачівського районного центру зайнятості – Русин О.М. (провідним фахівцем з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Мукачівського районного центру зайнятості) та Король О.Д. (юрисконсультом  Мукачівського районного центру зайнятості), проведено урок (семінар) для учнів  9 та 11 класів.

Урок-вікторина на тему «Моє право на працю» мав на меті виховувати  повагу до праці, прищеплювати інтерес до правових знань, ознайомити учнів з особливостями робочого часу та часу відпочинку, оцінювати проблеми пошуку роботи та працевлаштування. Учні відповідаючи  на запитання давали обґрунтовані та розширені відповіді.  Після проведення вікторини учні мали можливість давати запитання Русин О.М. та Король О.Д., щодо  права на працю неповнолітніх, на які отримали кваліфіковані відповіді.

В кінці зустрічі, працівники центру зайнятості подарували всім учням, які брали участь в роботі уроку, різні канцелярські товари та інформаційні брошури.

 

Категорія: Зустрічі | Переглядів: 586 | Додав: Olya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0