Головна » 2017 » Березень » 26 » Інтернет-безпека, ДПА, ЗНО - Загальношкільні батьківські збори
19:40
Інтернет-безпека, ДПА, ЗНО - Загальношкільні батьківські збори

У неділю, 26 березня у Верхньовизницькій школі пройшли загальношкільні батьківські збори на яких головував в.о. директора школи – В.І. Фаринич. На зборах було більше, ніж 80 присутніх – батьки, педагоги, адміністрація закладу.

На порядку денному розглядалися три питання, які розкривали:

  1. М.В. Богдан, шкільний психолог – Роль і місце родини у формуванні навичок безпечної поведінки дітей в Інтернеті.
  2. О.М. Хайнас, заступник директора з навчально-виховної роботи – Особливості проведення ДПА у 4-х, 9-х класах та ЗНО у 11-х класах у 2016-2017 н.р.
  3. В.І. Фаринич, в.о. диреткора школи – Успішність випускників.

Про алкогольну та наркотичну залежність часто пишуть практично усі засоби масової інформації. А ось про комп’ютерну, згадують набагато рідше. Але вона існує. Особливо серед підлітків, які проводять майже весь свій вільний час у віртуальному світі, нехтуючи навчанням, друзями, здоров’ям.

Тому, на сьогоднішніх загальношкільних батьківських зборах, психологом Мариною Володимирівною Богдан, було висвітлено тему: «Роль і місце родини у формуванні навичок безпечної поведінки дітей в Інтернеті». Метою даної теми стало ознайомлення батьків з правилами онлайн-безпеки для дітей, обговорення результатів попередньої діагностичної роботи по виявленню учнів схильних до суїцидальних вчинків (вікова категорія -5-11 класи).

В ході зборів батьки мали можливість ознайомитись з інтернет-загрозами для дітей (кібербулінгом), створювали уявну мережу з клубочків ниток, називаючи «плюси» та «мінуси» Інтернету, переглядали художній фільм Рубена Казаряна «Діти в Інтернеті», проходили тестування щодо ставлення батьків до дитини.

Підсумовуючи свій виступ психолог наголосила, що батько і мати – найкращі вихователі, і тому вони мають завжди пам’ятати, що дитина – дзеркало своїх батьків: «Як у краплині води відбивається сонце, так само і в дітях відбивається особистість батька і матері».

По другому питанні заслухали заступника директора школи з навчально-виховної роботи Хайнас О.М., яка ознайомила батьків з особливостями проведення ДПА з випускниками 4-х, 9-х класів та ЗНО в 11-х класах у 2016-2017 навчальному році.

Заключне слово взяв В.І. Фаринич, який ознайомив батьків з результатами успішності учнів 9 та 11 класів, в порівнянні з минулим навчальним роком; аналізом результатів ЗНО за два попередні навчальні роки; рейтингом Верхньовизницької ЗОШ І-ІІІ ступенів на ЗНО із 37 шкіл Мукачева та району.

Червоною ниткою через усі питання проходила основна теза – досягнення успіху у всіх вищезгаданих питаннях можливе лише при тому, що дитина буде у збалансованому центрі уваги між школою та батьками. Проблеми, пов’язані із інтернет-безпекою, підготовкою учнів до ЗНО та ДПА та інші співзвучні з цими, вирішити в односторонньому порядку не є можливим.

Категорія: Зустрічі | Переглядів: 700 | Додав: S_Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar