Головна » 2017 » Лютий » 15 » Війна в Афганістані – злочин проти людяності
21:54
Війна в Афганістані – злочин проти людяності

15 лютого демократична  громадськість України відзначає 28 річницю виведення «Обмеженого контингенту радянських військ» з Афганістану. В Україні, ця війна незнаменита на сьогодні ще несповна осмислена ні політиками, ні соціологами, ні більшістю пересічних громадян. Протягом 10-и років афганської інтервенції Радянська армія понесла такі втрати: убитими – 15 тис. офіцерів і солдат, 53 тисячі поранених, серед них 10,7 тисячі залишилися непрацездатними інвалідами. Афганістан, у тій війні, за неточними підрахунками, втратив 1 млн. 200 тис. своїх громадян. Розв’язання афганської авантюри – один із тих маловивчених злочинів комуністичного режиму, що й до сьогодні всебічно не досліджений як сучасними  російськими, так і  українськими істориками.

У зв’язку з цим в Верхньовизницькій  ЗОШ І-ІІІ  ступенів  сьогодні 15  лютого відбувся виховний захід на тему «Війна в Афганістані – злочин проти людяності» в якому взяли участь учні 9-11 класів.

Виховний захід підготувала вчитель історії - Хайнас Н.В. Під час заходу Надія Василівна провела вступну бесіду про причини, хід та наслідки війни в Афганістані. Учні 11-х класів підготували літературно-музичну композицію. В кінці заходу хвилиною мовчання було вшановано пам’ять загиблих воїнів афганської війни.

Категорія: Свято / Відзначення | Переглядів: 690 | Додав: Olya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar