Головна » 2016 » Листопад » 26 » Вечір-реквієм "Сльози Божої Матері"
17:40
Вечір-реквієм "Сльози Божої Матері"

25 листопада з нагоди вшанування пам’яті жертв голодоморів у Верхньовизницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів педагогом-організатором Сарканич А.В. та учнями 7-9 класів було проведено вечір-реквієм "Сльози Божої Матері".
У ході заходу було проголошено про той факт, що голодомор був спрямований проти українського селянства акцією, яка мала ліквідувати основу української нації і національного відродження, зруйнувати незалежні господарства, унеможливити протистояння радянській владі.
Приводилися документальні докази безпосередньої участі в створенні штучного голодомору вищого партійного державного керівництва Української радянської республіки (генерального секретаря КП(б)У С. Косіора, голови ВУЦВК Г. Петровського, голови Радпаркому України В Чубаря), яке не знайшло в собі політичної волі та особистої мужності протистояти диктатурі Й. Сталіна, фактично ставши слухняними знаряддями в його руках.
Наводились спогади очевидців тих страшних подій. Захід супроводжувався презентацією, аудіо та відеоматеріалами. Було оформлено виставку "Пам’яті жертв голодомору".
На завершення вечора-реквієма присутні вшанували всіх жертв голодоморів хвилиною мовчання та запалили свічки пам’яті.
Нехай кожен з нас торкнеться пам’яттю цього священного вогню - частинки вічного. А світло цих свічок нехай буде даниною тим, хто навічно пішов від нас. Вони повинні жити в нашій пам’яті. Ми закликаємо вас сьогодні згадати у ваших молитвах тих, хто страждав і помер під час великого Голодомору. Віримо, що в ці дні по всій Україні люди запалять свічки, щоб пом’янути тих, кого забрали сталінські катівні та голодна смерть. Хай же пам’ять про всіх невинно убієнних згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

Категорія: Свято / Відзначення | Переглядів: 511 | Додав: Olya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0