Головна » 2020 » Квітень » 3 » Увага! Карантин продовжено: ДПА у 4 та 9 класах скасовані, прийом у 1-ші класи відкладено, ЗНО та вступна кампанія має кілька сценаріїв
17:40
Увага! Карантин продовжено: ДПА у 4 та 9 класах скасовані, прийом у 1-ші класи відкладено, ЗНО та вступна кампанія має кілька сценаріїв

Загальнонаціональний карантин, який мав тривати до 3 квітня включно, продовжено на 21 день – до 24 квітня включно. Відповідне рішення Уряд ухвалив 25 березня 2020 року.

Таким чином, усі заклади освіти незалежно від форми власності та сфери управління мають продовжити карантинні заходи до відповідного терміну.

Не є виключенням і Верхньовизницька ЗОШ І-ІІІ ступенів. Наказом Верхньовизницької ЗОШ І-ІІІ ступенів від 31.03.2020 р. №37 "Про продовженням карантину у Верхньовизницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів" карантин у нашому закладі продовжено до 24 квітня 2020 року. Поки...

На цьому зміни у роботі нашої школи не завершилися.

У зв'язку із досить тривалим карантином, який змусив перевести освітній процес у дистанційний режим, стало очевидним, що рівень якості освітніх послуг у такій ситуації не дозволяє спокійно говорити про проведення державної підсумкової атестації у випускних 4-х та 9-х класах.

Як діяти? Міністерство освіти і науки України видало відповідний наказ, керуючись яким, у Верхньовизницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів також у 2019/2020 навчальному році звільнені від проходження державної підсумкової атестації учнів, які завершують здобуття початкової (4-і класи) та базової загальної середньої освіти (9-і класи). Це затверджено наказом по школі від 31.03.2020 р. №38 "Про звільнення від проходження ДПА у 2020 році".

На часі також питання ЗНО та вступної кампанії. Тут Міністерство передбачає кілька сценаріїв:

І, ось, зовсім свіже питання, яке підходить – набір учнів до перших класів! Згідно правил із середини квітня школа починає приймати заяви від батьків разом із необхідними документами. Тут, звісно, середина квітня аж ніяк не вдасться – суворий карантин та введена надзвичайна ситуація суттєво обмежує можливість проходження процедури зарахування до першого класу. Адже це не лише заява і ксерокопія свідоцтва, а й ще:

  • суворе дотримання карантинних заходів – обмеження контактування між людьми, зокрема
  • потреба у медичних довідках, які також не є можливим оформити через ті самі обмежувальні заходи.

Таким чином, наказом Верхньовизницької ЗОШ І-ІІІ ступенів від 31.03.2020 р. №39 "Про відтермінування на період карантину подання заяв про зарахування до 1 класу у 2020 році" ми відкладаємо прийом документів до кращих часів –до завершення карантину. Турбуватися батькам про це не варто – приймемо ВСІХ бажаючих. Аби лиш ми були живі-здорові!

Категорія: Діяльність / Події | Переглядів: 664 | Додав: S_Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar