Головна » 2019 » Вересень » 22 » Зустрічі в одному флаконі: антибулінг та профорієнтація (ФОТО)
19:33
Зустрічі в одному флаконі: антибулінг та профорієнтація (ФОТО)

Тиждень протидії булінгу – це щорічний комплексний захід, направлений на одночасну та всесторонню роботу з протидії булінгу у школах.

Під час Всеукраїнського тиждня з протидії булінгу по всій Україні відбуваються правопросвітницькі заходи, спрямовані на інформування школярів, їх батьків, учителів та інших учасників освітнього процесу про запровадження адміністративної відповідальності за вчинення булінгу (цькування) та вироблення в суспільстві небайдужості до проблеми булінгу.

Відповідно і колектив Верхньовизницької ЗОШ І-ІІІ ступенів взяв участь у проведенні Всеукраїнського тижня з протидії булінгу. В рамках тематичного тижня відбулася цікава та змістовна зустріч «Протидія булінгу. Права та обов’язки учня. Профорієнтація».

Гостями нашої школи були:

  • директор Мукачівського місцевого центру з безоплатної правової допомоги Молнар Костянтин Евгенович
  • Головний спеціаліст Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Пивовар Ганна Володимирівна
  • консультант Мукачівської районної державної нотаріальної контори Софілканич Мирослава Іванівна
  • фахівець з профорієнтації Мукачівського центру зайнятості Коваленко Оксана Володимирівна.

Спілими зусиллями вищеназвані організації провели з учнями 9-11 класів правопросвітницькі дискусії про поняття булінгу, розглянули деякі сторінки Конвенції ООН про права дитини, Конституцією України, Законами України «Про охорону дитинства», « Про протидії домашнього насильства», «Про безоплатну правову допомогу», про побудову успішної професійної кар’єри. Учні переглянули та обговорили цікавий відеоматеріал про випадки булінгу та як з цим боротися. В рамках заходу, виконуючи поставлені спеціалістами завдання, учні відчули себе і суддями , і адвокатами, і підсудними, і свідками.

На завершення гості відмітили активних учнів цікавими презентами та ще учні отримали інформаційні буклети "Твій шлях у світ професій", "Твої права – твій надійний паспорт".

Дякуємо нашим гостям за добре та ефективно проведений час. З нетерпінням чекаємо наступних зустрічей!

Багато нової та корисної інформації про поняття «булінгу», учні почули на класних годинах.

На інформаційній годині учні 5-7 класів переглянули відеосюжет «Як відомі люди пережили булінг у дитинстві».

Також психологом школи проведено Богдан М.В. проведено анкетування по виявленню учнів, які потерпають від насилля (7-9 кл.) «Булінг у шкільному середовищі». З учнями 10-х класів проведено просвітницьке заняття з переглядом відео «Булінг: причини, наслідки та подолання негативного середовища».

ФОТОАЛЬБОМ ►

Категорія: Зустрічі | Переглядів: 495 | Додав: S_Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar