Головна » 2017 » Квітень » 20 » Талановиті юні визничанки на районному святі «Самоцвіти дитячих талантів»
20:32
Талановиті юні визничанки на районному святі «Самоцвіти дитячих талантів»

У Світлий тиждень Великодня, на базі Великолучківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, яскраво пройшло свято, яке вже є традиційним в освіті Мукачівщини – Самоцвіти дитячих талантів.

Справжнім це свято роблять дитячі колективи та окремі діти-артисти, які радують глядачів мелодійним співом, завзятим танцем, чаруючою декламацією та дотепними жартами. Щоб свято вдалося – цьому передує спільна величезна робота: майже у кожній школі району готують учні та педагоги номери виступів. Потім наступає наступний, не менш легкий і відповідальний етап – кущові огляди, або офіційно – огляд-конкурс художньої самодіяльності «Самоцвіти дитячих талантів». На цьому відбірковому турі працівники методичного кабінету управління освіти, молоді та спорту Мукачівської райдержадмінстрації відбирають справжні Самоцвіти дитячих талантів – кращі із кращих виступів юних дарувань. Протягом неодноденного огляду панує цілий калейдоскоп відчуттів у всіх учасників дійства. Тут і захват від відкриття нових талантів, і бурхливі овації на виступи вже своєрідних зірок «Самоцвітів». Є, звичайно, і сльози та розчарування, але вони не затьмарюють загального духу свята – всі ставляться з розумінням, що фінальне свято має часові межі та вже неабияку планку якості.

До сценарію проведення районного свята «Самоцвіти дитячих талантів» були включені три номери від нашої школи:

  1. Пісня «Бабине літо» – у виконанні вокального ансамблю «Дивоцвіт» (керівник: Євтушенко Микола Федорович, вчитель музики);
  2. Поезія Ліни Костенко – виконувала Христина Крисина (керівник: Ганна Михайлівна Хайнас, вчитель зарубіжної літератури);
  3. Українська народна пісня «Чом, чом не прийшов» – виконувала Юлія Тороні (керівник: Євтушенко Микола Федорович, вчитель музики).

Для інформації: всього було 57 виступів із 34 шкіл + РЦДЮТ.

Щоб наші юні артистки не лише чудово виступали, але й гарно були одягнені, потрібно було звідкись отримати повністю новий комплект сценічного вбрання. Той, що вже є у нашій школі, пасував ученицям-старшокласницям, а цьогоріч у святі брали участь таланти із середньої ланки. Проблему потрібно було вирішити в якнайкоротші терміни – протягом декількох тижнів. Але, як кажуть «Усім світом…»! Завдяки Михайлу Андрійовичу Кушніру, голові Верхньовизницької сільради ми отримали благочинні кошти від адміністрації туристичного оздоровчого комплексу «Belle Royalle». До цих коштів педагоги одностайно вирішили докласти трішки своїх і отримали необхідну суму для придбання всіх необхідних матеріалів для пошиву спідниць у етностилі. Залишилось комусь пошити. Проте, майстрів шукати не доводилося. Із власною ініціативою до дирекції школи звернулася Ольга Чобаль, вчитель трудового навчання, яка разом із Сніжаною Позній, шкільним бібліотекаром та Ольгою Лось, вчителькою початкових класів взялися за цю нелегку і кропітку працю – пошити 16 комплектів спідниць із гаптованими фартушками. Останні стіжки були дошиті вчора вже опівночі!

І сьогодні, 20 квітня, наші юні талановиті визничанки (5 клас: Костик Катерина, Сарканич Крістіна, Балко Андріана, Лубочко Іванна; 6 клас: Могильницька Діана; 7 клас: Крисина Христина, Данашевська Мирослава, Максюта Анастасія,Тороній Юліанна, Ярош Каріна, Сакаль Мар'яна, Богдан Евгенія; 8 клас: Пачкал Катерина, Сарканич Мирослава; 9 клас: Віщак Аліна) виступали на сцені Великолучківської школи у новому чудовому сценічному вбранні.

З цього приводу адміністрація Верхньовизницької школи висловлює щиру подяку:

  • Михайлу Андрійовичу Кушніру – за сприяння у придбанні матеріалів для виготовлення комплекту сценічного одягу;
  • Ользі Іванівні Чобаль, Ользі Михайлівні Лось та Сніжані Іванівні Позній – за самовіддану та безкорисливу працю завдяки якій наші учні отримали комлект чудового вбрання для виступу на сцені,

а також усім вчителям нашої школи, які долучилися до спільної справи.

І, безперечно, висловлюємо особливу подяку за підготовку учнів до участі у районному святі «Самоцвіти дитячих талантів»:

  • Миколі Федоровичу Євтушенку, вчителю музики,
  • Ганні Михайлівні Хайнас, вчителю зарубіжної літератури,

а також вітаємо усіх учасниць із їх блискучими виступами на святі!


Інші статті до теми:

Районний огляд-конкурс художньої самодіяльності

Категорія: Конкурс / Змагання | Переглядів: 1631 | Додав: S_Admin | Рейтинг: 4.9/7
Всього коментарів: 0
avatar