Головна » 2019 » Листопад » 8 » Сила слова безмежна... (ФОТО)
21:23
Сила слова безмежна... (ФОТО)

Сила слова безмежна. Особливо, коли воно живе, іскристе, емоційно виважене. Коли воно сліпуче, «як проміння ясне», а могутнє, «як хвилі буйні». Коли слова – палкі блискавиці. Тоді воно здатне робити чудо і хвилювати найтонші струни людського серця. Століттями мова народу була тією повноводною річкою, з якої ми понині черпаємо мудрість поколінь.

Саме про це говорили сьогодні, у День української писемності та мови, учні та вчителі Верхньовизницької школи І-ІІІ ступенів.

З нагоди свята проведено класні години:

6-А «Живе слово» (Лакатош М.П.)

10-А «Моя прекрасна українська мово, найкраща пісня в стоголоссі трав…» (Тягур М.І.)

11-Б «Без мови нема народу» (Махлинець М.В.).

Учні 10-11 класів організували виставку літератури, приурочену Дню української писемності та мови і разом з учителями написали радіодиктант.

У шкільній бібліотеці для учнів 5-6 класів бібліотекар Позній С.І. підготувала виставку на тему "Мова – духовний скарб нації" та провела бесіду "Значення діяльності Нестора Літописця у розвитку української мови".

Цього ж дня стартував перший етап ХХ Міжнародного конкурсу знавців рідної мови ім. П.Яцика, у якому взяли участь учні 4-11 класів. Переможці візьмуть участь у другому етапі Конкурсу.

Тож нехай живе рідне слово в наших серцях!!!

ФОТОАЛЬБОМ ►


Інші статті до теми:

Категорія: Діяльність / Події | Переглядів: 646 | Додав: S_Admin | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
avatar