Головна » 2018 » Лютий » 23 » Шкільний етап Четвертого фестивалю-конкурсу "Воскресни, писанко!" (ФОТО)
17:36
Шкільний етап Четвертого фестивалю-конкурсу "Воскресни, писанко!" (ФОТО)

Писанка – основна ознака Великодня. Вона в своїй символіці поєднала давнину дохристиянських часів, наше сьогодення і віру у вічність.

З 1 по 23 лютого у Верхньовизницької ЗОШ І-ІІІ ступенів проводився І (шкільний) етап Четвертого фестивалю-конкурсу "Воскресни, писанко!"

Протягом місяця школярі готували вироби в таких номінаціях: "Писанка" ("Мальованка", "Зернівка", "Дряпанка"; писанка прикрашена бісером; писанка, виготовлена в техніці квілінг; писанка, виготовлена з глини); "Тематична композиція"; "Великодній рушник". Як зазначається у положенні про виставку-конкурс, вона проводиться з метою дослідження, вивчення та відтворення кращих зразків культурної спадщини рідного краю, розвитку традиційних художніх ремесел свого регіону, збереження звичаїв і обрядів, пропагування народного декоративно-ужиткового мистецтва, стимулювання духовного і творчого потенціалу молоді, пошуку та підтримки юних обдарувань.

Сьогодні, 23 лютого, в актовому залі школи, під керівництвом Чобаль Ольги Іванівни, відбулась виставка-конкурс дитячих робіт  під назвою "Воскресни, писанко!". У конкурсі  взяли участь учні 1-8 класів, які представили свої унікальні шедеври.

Диво  великодньої писанки знайшло себе в найрізноманітніших інтерпретаціях. Одні роботи наповнені глибоким сенсом традиційних орнаментів, інші – передають сучасне бачення української символіки. Усі роботи без винятку – яскраві та неймовірно красиві. Безпосередність дитячих робіт  не може залишити байдужим жодне серце.

Переможці та учасники нагороджені подяками та подарунками.

Адміністрація школи висловлює вдячність всім учасникам конкурсу та бажає і надалі залишатись такими ж активними та креативними.
ФОТОАЛЬБОМ►

Категорія: Конкурс / Змагання | Переглядів: 817 | Додав: Olya | Рейтинг: 4.6/5
Всього коментарів: 0
avatar