Головна » 2014 » Жовтень » 9 » Семінар заступників директорів з виховної роботи
21:19
Семінар заступників директорів з виховної роботи

Однією з основних ланок  виховної роботи школи, особливо на сьогоднішній час, коли здійснюється  формування національної свідомості і самоосвіти, є військово-патріотичне виховання. Побудова і збереження Української демократичної держави вимагає формування в її громадян національної свідомості. Вчитель є джерелом, з якого дитина найбільше черпає наснаги для національного самовизначення. Якщо предметом уваги дитини стає національне, рідне, а вчитель спонукає дитину поставитись до нього прихильно, то це і є оптимальний шлях для формування національної свідомості.

Саме тому тема семінару заступників директорів з виховної роботи, який проводився  на базі нашої школи  9 жовтня 2014 року, звучала так – «Військово-патріотичне виховання у системі виховної роботи школи». У роботі семінару-практикуму взяли участь методисти РМК: Тулюк О.І., Абель М.К., Хайнас В.М., Фаринич В.І., капітан Година І.М., т.в.о. начальника відділення комплектування та призову Мукачівського об’єднаного військового комісаріату, голова районного методоб’єднання вчителів «Захисту Вітчизни» Хомазюк О.В., директор Верхньовизницької ЗОШ І-ІІІ ступенів Гутник Ю.Ю. та заступники директорів з виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів Мукачівського району.
Класним керівником Хайнас Г.М. разом з учнями 10 класу, під час виховної години, здійснено цікаву мандрівку в минуле, згадали героїв-патріотів, що творили історію України, боролися за її волю і віддали за неї життя. На уроці доведено: українці – народ героїв і народ-герой.
Не менш цікавими були заняття гуртків «Школа безпеки» (Євтушенко М.Ф.) та «Захист Вітчизни» (Йобак І.І.), де учні продемонстрували свої фізичні якості. На заняттях вдосконалювались стройова підготовка, туристична техніка, фізичний розвиток.
Директор школи Гутник Ю.Ю. розповів про історію становлення і розвитку школи та педагогічний колектив.
Заступник директора з виховної роботи школи  Меденці  Я.І. поділилася із колегами району досвідом роботи з питань військово-патріотичного виховання.
Глибоко душевним видалось загальношкільне свято «Ти будеш жити, Україно, країно щастя і добра» проведене педагогом-організатором Сарканич А.В. У заході взяли участь учасники АТО, їх діти, а також діти-переселенці із Луганська та Донецька, які навчаються у нашій школі. До сліз схвилювали виступи учасників.
Стало  зрозуміло, що тільки людина з добрим і чуйним серцем, працьовита і вольова може бути справжнім патріотом своєї держави та захисником Вітчизни. Всі гості зрозуміли, що буде все у нас гаразд.
Підводячи підсумок семінару-практикуму, О.І. Тулюк, побажала всім миру.

Категорія: Зустрічі | Переглядів: 807 | Додав: Olya | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar