Головна » 2017 » Листопад » 23 » Семінар-практикум практичних психологів (ФОТО)
21:19
Семінар-практикум практичних психологів (ФОТО)

Ми маємо справу з найскладнішим,
неоціненним, найдорожчим, що є в житті, –
з людиною. Від нас, від нашого вміння, майстерності,
мистецтва, мудрості залежить її життя, здоров’я,
розум, характер, воля, її місце і роль у житті, її щастя.
В.О. Сухомлинський

Сьогодні, 23 листопада, у Верхньовизницька ЗОШ І-ІІІ ступенів гостинно приймала у своїх стінах практичних психологів дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів Мукачівського району. На базі нашої школи було проведено семінар-практикум на тему: «Розвиток творчої ідентичності як засіб професійно-творчого становлення педагога». Даний захід було проведено згідно плану районного методичного об’єднання практичних психологів на чолі з Л.О. Притула, методистом РМК управління освіти, молоді та спорту Мукачівської РДА.

Розпочав роботу семінару директор Верхньовизницької школи В.І. Фаринич, який різнобічно і детально презентував роботу шкільного колективу в цілому, розповів про досягнення та успіхи в роботі.

Наступним етапом роботи стала презентація практичним психологом М.В. Богдан власного психологічного досвіду та представлення фотогалереї «З досвіду роботи практичного психолога».

Далі, розпочався, власне, сам психологічний тренінг. Даний тренінг передбачав ознайомити молодих фахівців-психологів з формами та методами інтерактивної взаємодії, сприяти їх мотивації до самовдосконалення, створити позитивний психологічний клімат в колективі шляхом установки психологів на цінність самореалізації у своїй професії, розвивати навички співпраці та знаходження компромісу зі всіма учасниками навчально-виховного процесу.

Учасники тренінгу та глядачі мали можливість цікаво та емоційно провести час, розширити досвід, краще пізнати себе та інших. Наприкінці тренінгу Марина Володимирівна подякувала всім за плідну роботу і побажала гостям: терпіння та працьовитості, сили і волі, а найголовніше – щасливої долі!

Також до зустрічі гостей готувалася і вчитель трудового навчання О.І. Чобаль, яка разом із учнями та колегами організувала виставку творчих робіт «Умілі ручки». На даній виставці було показано різновиди вишивки, роботи з бісером, стрічками та іншими матеріалами.

Підсумувала роботу семінару методист РМК Притула Людмила Олександрівна, яка відмітила роботу адміністрації школи, психолога та педагогічного колективу, як одну згуртовану команду, що прагне до єдиної мети – якісної освіти для своїх вихованців. Також Людмилою Олександрівною для психологів навчальних закладів було представлено збірку діагностичних методик щодо роботи з учителями, наголошено про обов’язкові методики, за результатами яких потрібно прозвітувати до районного методичного кабінету відділу освіти.


Інші статті до теми:

Категорія: Зустрічі | Переглядів: 1956 | Додав: S_Admin | Рейтинг: 4.7/33
Всього коментарів: 0
avatar