Головна » 2014 » Лютий » 28 » Районне методичне засідання вчителів трудового навчання
21:01
Районне методичне засідання вчителів трудового навчання

27 лютого 2014 року на базі Верхньовизницької ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося районне методичне засідання вчителів трудового навчання на тему "Розвиток творчих здібностей учнів у процесі вивчення варіативних модулів".

У семінарі взяли участь Бузинник Мирослава Михайлівна, Халус Юрій Васильович – методисти РМК, Гутник Юрій Юрійович – директор школи, Меденці Яніна Іванівна – заступник директора з виховної роботи, вчителі трудового навчання Мукачівського району.
Згідно плану роботи учасники семінару відвідали урок з обслуговуючої праці в 6 класі на тему «Визначення завдань для виконання проекту. Пошук виробів-аналогів», який провела вчителька трудового навчання Чобаль Ольга Іванівна. За основу проекту взяла писанку, оздоблену бісером.
Після завершення уроку Ольга Іванівна і для гостей школи було проведено майстер-клас «Виготовлення писанки з бісеру». Всі бажаючі взяли активну участь у створенні писанки. Учасники семінару успішно засвоїли елементи створення пояска для писанки та одержали технологічні картки для виготовлення виробу.
Із цікавою презентацією «Минуле та сьогодення нашої школи» виступив директор Верхньовизницької ЗОШ І-ІІІ ступенів Гутник Ю.Ю. Він розповів про історію створення школи, про мудрих і досвідчених її керівників протягом багатьох років. Директор поділився досвідом з приводу формування педколективу, в якому всі працюють згуртовано, як одна родина. Це і є запорукою успіху школи.
Незабутні враження справила на всіх виставка «Умілі руки наших учнів, їх мам та бабусь», де було представлено найрізноманітніші види робіт: вишивка, бісероплетіння, малюнки, картини, сувеніри…
Учасники семінару мали можливість поринути в чарівний світ створення та призначення рушника, який представила заступник директора з виховної роботи Меденці Яніна Іванівна у виховному заході «Рушники, рушники – то моєї матусі роки».
Гостя свята, майстриня Софія Іванівна Сарканич, розповіла про те, як рушники виготовляли в роки її молодості, як вчили її вишивати, як передавала досвід дітям, онукам, правнукам.
Підсумок роботи семінару провів Юрій Васильович Халус, який подякував дирекції школи, вчителям за надання можливості провести цей семінар на базі Верхньовизницької ЗОШ І-ІІІ ступенів. Він наголосив на тому, що серед багатьох скарбів нашого народу писанки і рушники займають одне з почесних місць. І ми повинні цим пишатися, і не тільки. Нам необхідно берегти і збагачувати традиції вишивання рушників та писанкарства, створювати нові шедеври.
 
Категорія: Зустрічі | Переглядів: 577 | Додав: Olya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar