Головна » 2020 » Травень » 5 » Прийом до перших класів Верхньовизницької ЗОШ І-ІІІ ступенів у 2020 році
23:00
Прийом до перших класів Верхньовизницької ЗОШ І-ІІІ ступенів у 2020 році

У Верхньовизницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів проводиться прийом документів для зарахування учнів в перший клас 2020-2021 навчального року.

При зарахуванні дітей ми дотримуємося Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженого наказом МОН України від 16.04.2018 №367 "Про затвердження Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти" (далі – Порядок).

Разом із тим, враховуємо особливості умов зарахування дітей до першого класу у 2020 році, які пов'язанні із введеними карантином та режимом надзвичайної ситуації у зв'язку із поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Наказ Верхньовизницької ЗОШ І-ІІІ ступенів від 30.04.2020 р. №49 "Про прийом документів для зарахування дітей до першого класу Верхньовизницької ЗОШ І-ІІІ ступенів"

ТЕРМІНИ ЗАРАХУВАННЯ

Прийом документів для зарахування в 1 клас Верхньовизницької ЗОШ І-ІІІ ступенів повинен був розпочатися не пізніше 30 квітня 2020 року, а завершитися 31 травня 2020 року.

Із наказу Верхньовизницької ЗОШ І-ІІІ ступенів від 30.04.2020 р. №49:

2. З 30 квітня до 31 травня 2020 року, дотримуючись Правил зарахування, здійснювати прийом заяв для зарахування дітей до першого класу Верхньовизницької ЗОШ І-ІІІ ступенів для здобуття початкової освіти:

2.1. в режимі онлайн – способом заповнення спеціально сформованої закладом освіти Google Форми «Зарахування у перший клас Верхньовизницької ЗОШ І-ІІІ ступенів»до завершення карантину;

2.2. в режимі онлайн, як у попередньому підпункті, або особисто – після завершення карантину.

Дивіться також:
Наказ Верхньовизницької ЗОШ І-ІІІ ступенів від 30.04.2020 р. №48 "Про затвердження правил зарахування дітей до Верхньовизницької ЗОШ І-ІІІ ступенів в умовах карантину"

Фактично, через складнощі, пов'язані із карантином, прийом документів розпочинається 05 травня 2020 року.

Закінчення прийому документів буде відтерміноване з урахуванням часу, що мине до завершення карантину. Наразі, орієнтовна дата завершення прийому документів – 11 червня 2020 року.

ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ЗАРАХУВАННЯ

Для зарахування до 1 класу необхідно надати заяву про зарахування одним із двох способів:

  • До завершення карантину – тільки онлайн-заяву. Для цього потрібно заповнити Google Форму (посилання на Форму та інструкцію роботи в ній – знайдете у кінці даної публікації);
  • Після завершення карантину – або онлайн-заяву, або особисто за зразком (бланк для оформлення заяви надаватиметься нашим закладом).

До заяви обов’язково додають:

За бажанням можна додати оригінал або копію висновку про комплексну (чи повторну) психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини чи витягу з протоколу засідання психолого-медико-педагогічної консультації

В разі неможливості пред'явити оригінал свідоцтва (чи, за бажанням, висновку ПМПК)  та(або) подати оригінал медичної довідки в день написання заяви, це потрібно обов'язково зробити до дня складання наказу про зарахування учнів до перших класів Верхньовизницької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ПЕРШОЧЕРГОВЕ ЗАРАХУВАННЯ ЗА МІСЦЕМ ПРОЖИВАННЯ

Першочергово до 1 класу зараховують дітей, місце проживання яких на території обслуговування ЗЗСО підтверджене. Для цього батьки надають документи, що підтверджують місце проживання дитини чи одного з її батьків на території обслуговування закладу.

Перелік документів для підтвердження інформації про місце проживання, поданий у листі МОН України від 05.04.2019 року №1/9-227 "Щодо прийому дітей до перших класів у 2019 році"

Практика використання місця реєстрації як єдино можливого підтвердження відповідного місця проживання є неприпустимим обмеженням права дитини на першочергове зарахування.

Згідно з абзацом другим ст. 2 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» реєстрація місця проживання чи місця перебування особи або її відсутність не можуть бути умовою реалізації прав і свобод, передбачених Конституцією, законами чи міжнародними договорами України, або підставою для їх обмеження.

Не є тотожними! Місце проживання дитини або її батьків (одного з її батьків) та місце реєстрації їхнього проживання.


ОНЛАЙН-ЗАЯВА
про зарахування дитини до першого класу
Верхньовизницької ЗОШ І-ІІІ ступенів

Як скласти онлайн-заяву у Google Формі? Перегляньте відеоінструкцію.

Час відеоролика вийшов символічний - 20:20. Не сказати - щоб короткий. Але! Вдома, спокійно, карантинного часу вдосталь - переглянути, подумати, зайти на форму, спробувати... Чом би й ні? Повинно вдатися! Чекаємо з нетерпінням благополучного завершення карантину та зустрічі з вами, шановні майбутні учні та батьки!


Для складання онлайн-заяви,
перейдіть за посиланням в Google Форму, клацаючи по картинці:

 

Категорія: Оголошення / Інфо | Переглядів: 1254 | Додав: S_Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar