Головна » 2019 » Квітень » 14 » Прийом до перших класів Верхньовизницької ЗОШ І-ІІІ ступенів у 2019 році
12:19
Прийом до перших класів Верхньовизницької ЗОШ І-ІІІ ступенів у 2019 році

У Верхньовизницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів проводиться прийом документів для зарахування учнів в перший клас 2019-2020 навчального року.

При зарахуванні дітей ми дотримуємося Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженого наказом МОН України від 16.04.2018 №367 "Про затвердження Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти" (далі – Порядок).

Щодо прийому дітей до перших класів у 2019 році МОН України видало лист від 05.04.2019 № 1/9-227.

ТЕРМІНИ ЗАРАХУВАННЯ

Початок прийому документів для зарахування в 1 клас Верхньовизницької ЗОШ І-ІІІ ступенів – 15 квітня 2019 року;

Закінчення прийому документів – 31 травня 2019 року.

ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ЗАРАХУВАННЯ

Для зарахування до 1 класу необхідно надати заяву про зарахування за зразком (бланк для оформлення заяви надається нашим закладом).

До заяви обов’язково додають:

  • копію свідоцтва про народження дитини (під час подання копії пред’являється оригінал відповідного документа)
  • оригінал або копію медичної довідки за формою первинної облікової документації № 086-1/о.

В разі неможливості пред'явити оригінал свідоцтва та(або) подати оригінал медичної довідки в день написання заяви, це потрібно обов'язково зробити до дня  складання наказу про зарахування учнів до перших класів Верхньовизницької ЗОШ І-ІІІ ступенів - до 01 червня 2019 року.

ПЕРШОЧЕРГОВЕ ЗАРАХУВАННЯ ЗА МІСЦЕМ ПРОЖИВАННЯ

Першочергово до 1 класу зараховують дітей, місце проживання яких на території обслуговування ЗЗСО підтверджене. Для цього батьки надають документи, що підтверджують місце проживання дитини чи одного з її батьків на території обслуговування закладу.

Перелік документів для підтвердження інформації про місце проживання: ТУТ

Практика використання місця реєстрації як єдино можливого підтвердження відповідного місця проживання є неприпустимим обмеженням права дитини на першочергове зарахування.

Згідно з абзацом другим ст. 2 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» реєстрація місця проживання чи місця перебування особи або її відсутність не можуть бути умовою реалізації прав і свобод, передбачених Конституцією, законами чи міжнародними договорами України, або підставою для їх обмеження.

Не є тотожними! Місце проживання дитини або її батьків (одного з її батьків) та місце реєстрації їхнього проживання.

 

Категорія: Оголошення / Інфо | Переглядів: 494 | Додав: S_Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar