Головна » 2018 » Жовтень » 31 » Осіння екскурсія мальовничими куточками Міжгірщини (ФОТО, ВІДЕО)
22:00
Осіння екскурсія мальовничими куточками Міжгірщини (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні, 30 жовтня, учні 8-х та 9-Б класів разом із учителями Марцій С.А. та Чобаль О.І. здійснили екскурсійну поїздку мальовничими куточками Міжгірщини, а саме в село Колочаву (музей "Старе село") та село Пилипець.

Першою зупинкою в нашому маршруті було високогірне село Пилипець, зокрема Гірськолижний комплекс "Пилипець", де всі мали можливість прокататися на 2-місній крісельній канатній дорозі довжиною 1650 метрів на гору Гимба (полонина Боржава). Катаючись на підйомнику школярі оцінили красу української гірської природи, побачити неперевершену панораму навколишньої місцевості і навіть посмакували теплим "карпатським" чаєм у підніжжі гори.

Далі наша екскурсія направлялась до музею «Старе село» – це перший сільський музей архітектури та побуту Закарпаття. Розташований він між синіми хвилями річки Колочавки та вічнозеленим масивом Чертежика. На його території відтворено село стародавньої Верховини із колочавських експонатів, які ознайомлюють із 300-річною історією побуту місцевих жителів. Тут представлені пам’ятки культури різних часів та різних верств населення.

Учні та учителі мали змогу побачити різні будівлі: хатину селянина-бідняка, церковно-приходську школу, єврейську хату «Корчма у Вольфа», парильню, хатину вівчаря, будинок шустера, угорську жандармську станцію, «Будинок Бірова» (сільського голови), «Бункер Штаєра».  Також ознайомитись з Колочавською вузькоколійкою – це єдиний на Закарпатті музей історії залізниці.

По закінченні огляду всіх станцій "Старого села" дівчатка нашої школи залишили слова вдячності за цікаво проведену екскурсію в книзі відгуків.

Протягом всієї поїздки всі уважно слухали екскурсовода, адже розповідь дійсно була цікавою та пізнавальною.

Екскурсія закінчилася маленьким пікніком біля мінерального джерела. Школярі отримали масу позитивних емоцій зробили велику кількість гарних фото та дізналися багато нового й цікавого.

За захоплюючу та пізнавальну екскурсію щиро дякуємо організатору Олександру з туристичної фірми "Мандри.ua", нашому екскурсоводу Оксані та водію Івану Івановичу.

ФОТОАЛЬБОМ►

Категорія: Мандри | Переглядів: 724 | Додав: Olya | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar