Головна » 2020 » Квітень » 28 » Наближаємось до завершення 2019-2020 навчального року
16:07
Наближаємось до завершення 2019-2020 навчального року

Кожен фініш – це, по суті, старт. Ніколи так близько не підходив за змістом цей вислів – як щодо завершення 2019-2020 навчального року.

Розпочинався рік, як і багато інших: планування, тарифікація... Навіть після Нового року, коли ми вже звикли до чергового "карантинчика", ніщо не вказувало на те, що чекало нас попереду.

Не будемо перераховувати, скільки планів покришилося по діагоналі в освітньому процесі, зокрема... Ми увійшли в зону турбулентності, і це спричинило зміни в усіх сферах нашого життя. Освіта не стала винятком: дистанційне навчання, робота на дому, онлайн атестація педагогів, скасування ДПА, відміна або переформатування всіх святкувань із глибокими традціями...

Проте, пливти за течією до колапсу ніхто не збирається. Ні вчителі, ні учні не винні, що потрапили у такі квазіосвітні умови, до яких ми не були готові на рівні держави. Адже дистанційне навчання перебувало у стані незатребуваності в масштабах країни і поволі еволюціонувало лише в цих критичних життєвих реаліях.

Щоб окреслити для себе картину завершення такого непростого навчального року, адміністрація закладу уважно вивчала рекомендації від Міністерства освіти і науки України, зважувала на реалії закладу – кадрове забезпечення, технічне забезпечення усіх учасників освітнього процесу, географію, яку охоплює наш заклад в сенсі забезпечення освітніми послугами. І, безумовно, виключна увага зверталася на базисні вимоги до освітнього процесу: виконання освітньої програми – єдиного комплексу освітніх компонентів, спланованих і організованих нашим закладом для досягнення учнями результатів навчання. Внаслідок цього був вибудований ряд вимог та зобов'язань до педагогів закладу, які дозволять організовано завершити 2019-2020 навчальний рік зі всіма витікаючими компонентами – підсумкове оцінювання, оформлення документації, переведення, випуск та зарахування учнів до Верхньовизницької ЗОШ І-ІІІ ступенів:

Наказ Верхньовизницької ЗОШ І-ІІІ ступенів від 28.04.2020 року №47 "Про підсумкове оцінювання, організоване завершення 2019-2020 навчального року та зарахування до Верхньовизницької ЗОШ І-ІІІ ступенів"

Пам'ятаєте початок цієї статті? Отож, у наказі регламентовані й окремі питання, які стосуються вже наступного навчального року:

  • вхідне оцінювання учнів на початку 2020/2021 н.р. у 2–11-х класах, щоб діагностувати рівень навчальних досягнень учнів за попередній рік;
  • планування подальшої роботи із систематизації, узагальнення та закріплення навчального матеріалу, що учні вивчали дистанційно;
  • передбачення під час календарно-тематичного планування на 2020/2021 н.р. суттєве збільшення навчального часу на узагальнення та закріплення навчального матеріалу за попередній рік.

Не виключено, що окремі умови та строки, обумовлені наказом, можуть мати зміни – залежно від розвитку епідеміологічної ситуації – як у нашому регіоні, так і в державі, в цілому. Але переконані в одному, якщо будемо разом, пліч-о-пліч: учні, батьки, педагоги – все зможемо, все подолаємо. Адже ми сильні і прикладемо максимум зусиль заради щасливого нашого майбутнього – наших дітей.

Категорія: Діяльність / Події | Переглядів: 750 | Додав: S_Admin | Рейтинг: 4.7/7
Всього коментарів: 1
avatar
1 olgatjagur • 20:00, 28.04.2020
applause
avatar