Головна » 2014 » Вересень » 19 » Ми за мир!
20:38
Ми за мир!

Нехай злітає зграя голубів
Як символ миру у блакитне небо.
Бажання кожного без зайвих слів
Ми хочемо миру! Нам війни не треба!


Саме сьогодні ці віршовані рядки набувають ваги, тому що ми святкуємо Міжнародний день миру. У цьому році ця дата відмічається під девізом: «Сталий мир ради сталого майбутнього», адже ми навіть мріяти не можемо про стале майбутнє, якщо не буде сталого миру на нашій планеті. Міжнародний день миру відзначається з 1968 року. Проголосив його папа римський Павло VI. Можливо, саме тому, що свято було «створене» священиком, основною думкою цього дня є теза: «Пробач, і ти отри¬маєш мир».
Генеральна Асамблея закликала всіх держав-членів Організації Об'єднаних Націй, регіональні і неурядові організації й окремих людей відповідним чином відзначати День, у тому числі шляхом освіти та інформування громадськості, і співпрацювати з організацією. 
Щороку в Міжнародний день миру люди більш ніж у 100 містах по всьому світу беруть участь у Ході, висловлюючи безумовну підтримку Організації Об'єднаних Націй у її роботі, спрямовану на мир у всьому світі.

У Верхньовизницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів теж немає байдужих до цієї глобальної проблеми людства. Напередодні Дня миру, 19 вересня, у нашій школі відбувся виховний захід на тему «Ми за мир!», який підготували вчителі початкових класів Сідор Наталія Гаврилівна, Бобела Уляна Юріївна та педагог-організатор Сарканич Анжеліка Володимирівна. В рамках заходу було проведено акцію «Мир очима дітей»,  відбувся конкурс дитячого малюнка на тему: «Ми за мир!»  А  також учні писали твір – про збереження миру на Землі. Було проведено конкурс на кращий лист учасникам АТО.  
З  концертною програмою виступили учні 2 та 3 класу.  Родзинкою свята став пісенний виступ учениці 6 класу Сарканич Мирослави та 5 класу Крисини Ярослави. Лунали пісні про красу рідного краю та мир на Землі.  На завершення свята учні «теплом своїх долонь зігріли Україну», виконуючи духовний гімн України, «Боже, Україну бережи!», (музика Миколи Лисенка, слова Олександра Кониського).

 

Категорія: Свято / Відзначення | Переглядів: 930 | Додав: Olya | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0