Головна » 2017 » Березень » 1 » Літературний вечір "Життєві дороги Лесі Українки"
20:54
Літературний вечір "Життєві дороги Лесі Українки"

Вона, мов кремінь, була горда почуттям,
Що є дочкою рідної країни;
Свою любов у віршах передала нам,
Як дар святий для нашої родини.

25 лютого – 146 років від дня народження Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач-Квітки) видатної української письменниці, поетеси, перекладача, громадської діячки.  Велика поетеса Леся Українка все життя і всю свою творчість присвятила рідному краю. Де б вона не була, ніде не могла забути біль уярмленої України. Вона мріяла про щасливу долю Батьківщини.

24 лютого в Верхньовизницькій школі під керівництвом бібліотекара Позній Сніжани Іванівни було проведено відкритий захід присвячений творчості Лесі Українки. У вечорі брали участь учні 9-А та 3-го класів. Школярі декламували улюблені поезії поетеси, розповідали про її творчість. Також була організована виставка: «Довго щирими словами до людей промовлятиму Я….».

До уваги присутніх Сніжаною Іванівною було представлено презентацію «Життєві дороги Лесі Українки» та ряд відеороликів «Про стосунки Лесі Українки та С. Мержинського».

Вечір пройшов в добросердій творчій атмосфері, всі присутні мали можливість поринути у світ чарівної музики, живого українського слова і прекрасної лірики Лесі Українки.

Переглядів: 821 | Додав: Olya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar