Головна » 2017 » Квітень » 24 » Інсталяція ТЯ-НО Ю. Знайомство з Японією
21:09
Інсталяція ТЯ-НО Ю. Знайомство з Японією

Цьогоріч виповнюється 25 років з часу встановлення дипломатичних відносин між Японією та Україною. Для відзначення цієї дати проводиться "Рік Японії в Україні". Вв рамках Року Японії у Верхньовизницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів було реалізовано ряд культурних заходів та подій.

Сьогодні, 24 квітня, А.В. Сарканич, педагог-організатор та лідери учнівського самоврядування Миросалава Репинець та Василь Волошин провели загальношкільну лінійку "Японія - Країна Вранішнього Сонця".

Лінійку розпочали з перегляду презентації "Японія в світлинах" – під традиційний японський музичний супровід. Присутні учні дізнались багато цікавого і корисного про країну: географічні відомості, устрій, історичні факти, культура, символізм тощо.

Учні 8-Б класу презентуали стінгазету, в якій відобразили традиційний японський одяг.

Далі, учні 6 класу підготували неабиякий сюрприз - інсталяція ТЯ-НО Ю - чайна церемонія, яка має глибокі традиції в Японії. Дівчатка в імпровізованому національному одязі японців - кімоно, - продемонстрували цікаві і, у велікій мірі, унікальні ритуали чаювання. За церемонією з цікавістю всі присутні спостерігали, адже крім одягу та майкапу дівчатка відтворювали її у спеціально підготовленій для цього інсталяції: деревцята БОНСАЙ, паперові ліхтарики ТЬОТІН (яп. 提灯 тьо:тін, світло, яке несуть), ТАТАМІ (яп. 【畳】 たたみ, «мат» – японський солом'яний мат (мата) для покриття підлоги.).

Інсталяція настільки сподобалася учням, що після завершення театралізованих дійств дана інсталяція для багатьох бажаючих перетворилася у фотозону.

Категорія: Свято / Відзначення | Переглядів: 1084 | Додав: S_Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar