Головна » 2014 » Листопад » 22 » Голодомор - зброя масового ураження
18:54
Голодомор - зброя масового ураження

ГОЛОДОМОР — ЗБРОЯ МАСОВОГО УРАЖЕННЯ

«За шість років до початку Другої світової війни більшовики розв’язали війну проти мого народу» - так висловився про Голодомор Віктор Суворов. Відомий історик і викривач справжніх мотивів більшовизму, трохи помилився. Похибка в часі – війна між більшовиками та українським селянством розпочалася не у 1933-му, а в 1918 році. Голодомор був не її початком, а апогеєм і трагічним фіналом одночасно.

Минуле століття пронеслося над Україною трьома голодоморами: 1921-1922, 1932-1933, 1947 років.

Наказом президента В.А. Ющенка було запроваджено День пам’яті жертв голодоморів який щороку відзначається в Україні.

Такої страшної трагедії, яку пережив український народ у 30-х роках, не зазнав, мабуть, жоден народ в історії людства.

Пам’яті тих, хто загинув, ми відзначаємо в школі День пам'яті жертв голодоморів з метою гідного вшанування пам'яті трагедій   Українського народу.

На протязі тижня (17-21.11.2014 р.) в шкільній бібліотеці учні школи мали можливість ознайомитись з тематичною виставкою-оглядом літератури та преси, що висвітлює Голодомори в Україні, яку організувала бібліотекар школи Чорней М.В.

Своє бачення трагедії голодоморів, учні мали можливість показати на виставці малюнків з загальною тематикою «Цей жах повторить не дозволимо!».

З метою  ознайомити учнів з жахливими фактами геноциду окупаційної влади проти українського народу, поглиблювати розуміння цінності свободи й незалежності України класні керівники 1-11 класів  провели «уроки пам'яті» на тему «Голодомор. Україна пам’ятає.  Ми пам’ятаємо»

Педагог-організатор Сарканич А.В. організувала виховний захід з учнями 5-9 класів «Голодомор і діти» метою якого було виховувати здатність кожної дитини до скорботи і пам'яті про мільйони загублених життів дітей-співвітчизників. Вчитель історії Хайнас Н.В. в рамках заходу провела екскурс в історію голодоморів на Україні.

І на завершення шкільний та педагогічний колективи школи провели мітинг-реквієм «Запали свічку!» біля обеліску в центрі села.

 

Категорія: Свято / Відзначення | Переглядів: 622 | Додав: Olya | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0