Головна » 2017 » Лютий » 23 » Гімн українській мові
22:50
Гімн українській мові

За Законом Божим Дух Святий вселив в кожну націю мову, яка стала її рідною.

21 лютого оголошено Міжнародним Днем рідної мови. Цими днями кожен народ проводить урочистості до рідного слова. Україна по-особливому ставиться до цього дня, як і до своєї мови. Адже жодній мові ц світі не довелось стільки страждати, як українській. Протягом віків її переслідували, насміхалися, називали простим наріччям російської мови, мужицькою, мовою хохлів, тобто, бідних, весь час від когось залежних людей. Були часи, коли спалювали українські книги, коли били різками учнів за те, що вони розмовляли рідною мовою.

Рідне слово – це невід’ємна частинка рідного краю, батьківської хати, материнського тепла.

Мова казок і пісень, мова землі і трав, що вибивається з цієї землі.

Це мова нашої героїчної нещасної й щасливої історії.

З глибокою шаною і любов’ю до рідного слова підготувались до Міжнародного Дня мови і у Верхньовизницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів під керівництвом вчителів української мови Тягур М.І., Махлинець М.В., педагога-організатора - Сарканич А.В., заступника з виховної роботи – Меденці Я.І. учні 5-8 класів склали Гімн українській мові.

Надзвичайно цікавим видався Інтелектуальний турнір «Юні філологи». Учні показали рівень знань з рідної мови, продемонстрували вміння правильно користуватись нею, проявили свою творчість, любов та захоплення рідним словом. Святкового настрою додали музичні паузи. Пісні про мову, Україну, рідний народ залюбки виконували учні та вчителі школи. Юні поетеси Лушпінь Анастасія та Мигалко Аліна причарували слухачів власними поезіями. Свято вдалось на славу!
 

Категорія: Свято / Відзначення | Переглядів: 1044 | Додав: S_Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar