Головна » 2018 » Жовтень » 31 » Друга ступінь нашої школи завершила екскурсійний цикл поїздкою в Ужгород (ФОТО)
20:58
Друга ступінь нашої школи завершила екскурсійний цикл поїздкою в Ужгород (ФОТО)

Ну ось і добіг до кінця третій день осінніх екскурсій…

Сьогодні учні 5-х та 6-го класів Verkhnovyznytska Shkola разом з класними керівниками Лакатош М.П., Сарканич В.В., Хайнас О.М. та вчителем історії Хайнас Т.А. здійснили екскурсійну поїздку до обласного центру Закарпаття – Ужгород.

Як відомо, місто має багату історію, оповиту легендами. Ужгород є одним з найстаріших міст України. Вже до ІХ ст. тут існував замок, який розташований на Замковій горі. І наша екскурсія прямувала саме в Ужгородський замок та Закарпатський музей народної архітектури та побуту.

По дорозі до замку екскурсанти зупинилися біля Закарпатського театру ляльок «Бавка» та обласної філармонії, колишньої синагоги, зробили групове фото. Далі попрямували до замку. У приміщенні палацу учні відвідали краєзнавчий музей. Тут безліч просторих експозиційних залів. Один розповідає про природу краю, інший – показує красу національного одягу, третій – розказує про династії, які правили замком. Діти з цікавістю розглядали експонати,фотографували.

Наступна наша зупинка – це музей народної архітектури та побуту, який розташований на південному схилі Замкової гори. Екскурсанти з цікавістю розглядали старовинні будівлі, церкву, школу, кузню, млин. І самі спробували виготовити вироби з глини.

Змучені та щасливі, з новими враженнями, з купою позитивних емоцій учні та вчителі повернулися додому.

ДЖЕРЕЛО

Категорія: Мандри | Переглядів: 725 | Додав: S_Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar