Головна » 2015 » Жовтень » 16 » Дні мужності, доблесті і честі
21:53
Дні мужності, доблесті і честі

14 жовтня Україна відзначала три славетних свята – День збройних сил України, День українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці. Ці свята нерозривно пов’язані між собою, адже Божа Матір - це заступниця і покровителька наших козаків.

Історія українського козацтва – це одна з найвизначніших сторінок життя нашого народу. В найтяжчі часи іноземного поневолення козацтво було справжнім захисником рідної України, оборонцем віри, моралі та державницьких традицій нашої вітчизни. Впродовж століть могутнє козацьке братство здійснювало вплив на європейську історію. Саме з козацького роду вийшли відомі всьому світу діячі національного відродження та визвольного руху України. Й донині нащадки козаків розвивають найкращі традиції наших предків, що є для нас зразком доблесті і відданості Україні.

Учні нашої школи також мали можливість показати свою відвагу, мужність та готовність захищати нашу країну.

Напередодні свята, 13 жовтня, класними керівниками 5-х класів (Марцій С.А. та Чобаль О.І.) було проведено розважальне змагання "Нумо хлопці!". Діти із задоволенням брали участь у веселих конкурсах в яких показували хороші результати.

16 жовтня в спортивному залі нашої школи відбулося конкурсно-розважальна програма для старшокласників до Дня захисника України під назвою "Справжній козак".

Змагання пройшли між командами юнаків 10 та 11 класів. у якому продемонстрували свої знання і вміння з допризовної підготовки, свої силові та фізичні якості, кмітливість, знання з історії України, дотримання правил етикету.

Підводячи підсумки конкурсної програми, члени журі нагородили учасників, і ще раз привітали хлопців, майбутніх солдатів з Днем захисника України. Наголосивши на те, що народна мудрість стверджує: "Земля, може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою зі своїх джерел, але захистити себе не може".

Тому, святий обов’язок тих  хто живе, хто користується її благами і дарами, захищати рідну землю, берегти її мир і спокій.

Категорія: Свято / Відзначення | Переглядів: 600 | Додав: Olya | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0