Головна » 2014 » Березень » 14 » Дитинство Шевченка і наше дитинство. Яке воно?
20:43
Дитинство Шевченка і наше дитинство. Яке воно?

Змінюються епохи, вершиться доля українського народу, а сила Кобзаревого Слова завжди на варті народної гідності, сповнює надії, спонукає до дії в ім'я України.

Щоб розгадати, звідки та сила, мудрість, пророче Слово, учні 5-Б Верхньовизницької ЗОШ І-ІІІ ступенів здійснили мандрівку в дитинство Тараса. Завдяки відкритій класній годині "Дитинство Шевченка і наше дитинство. Яке воно?" п'ятикласники не просто розповідали про часи, коли жив Шевченко, порівнювали умови життя Тарасика зі своїм, а зуміли відчути переживання хлопчика-кріпака, хлопчика-сироти, якого випоїла своїм цілющим зіллям земля-матінка, вдихнула в нього силу Пророка, Генія, Месії українського народу.

Все це було видно з цікавих інсценізацій, розповідей, читань напам'ять. У класі панувала атмосфера радості й добра, переживання й співчуття, любові та поваги, гордості за те, що випала честь жити на тій землі, де народився Тарас Григорович.

Виставка учнівських робіт: сувенірів, листівок, малюнків; виставка літератури, вінок з барвінку на портреті Шевченка, вишиванки та шаровари, в які були одягнені всі учні, надали уроку-подорожі святковості та величності.

Класний керівник Марія Василівна Махлинець переконувала в тому, що життя - це диво, дар Божий, який дається кожній людині для того, щоб робити добро, залишати на цій землі свій слід, не зважаючи на те, в яких умовах зростаєш. Найголовніше - завжди бути Людиною, а ціна людини - її справи!

Категорія: Діяльність / Події | Переглядів: 727 | Додав: Olya | Рейтинг: 4.3/3
Всього коментарів: 0