Головна » 2016 » Травень » 21 » День вишиванки в нашій школі
20:00
День вишиванки в нашій школі

День вишиванки – свято функціонально та ментально багаторівневе. Найпростіше в ньому – красиві та усміхнені українці. Та насправді одягнути вишиванку – це не тільки гарно виглядати, це оприлюднювати свою приналежність до українського народу, його історії, сьогодення та майбутнього; це засвідчувати свою позицію. Іноді нам закидають, що одягнути вишиванку – ще не бути патріотом, частково це так, але з іншого боку, якщо не одягати вишиванки, не розмовляти і не зберігати свою мову, не берегти творчість Шевченка і Коцюбинського, не пам’ятати про голодомори і про бій під Крутами, не писати писанки… Тоді чим ми будемо наповнені? Якими цінностями буде наповнена наша нація? Крім того, можемо сказати, що вишиванки одягають таки патріоти, а ті, хто не патріоти, їх ніколи не одягають, бо вона для них – ніби кадило для того, чиє ім’я вимовляти не можна. 
День вишиванки в нашій школі проводився  вперше. І от 19 травня 2016 року  Верхньовизницька школа вбралася в різнобарвні кольори  вишиванки, завдяки учням та вчителям.   
З допомогою органу учнівського самоврядування, було обрано класний колектив,  в якому найбільша кількість учнів одяглася в вишиванки.     
За попереднім підрахунком І місце посіла команда 4 класу, ІІ місце-  наймолодший 1 клас і ІІІ місце – 5-Б клас. Також серед педагогічного колективу нагороджено вчителя математики Марцій С.А., за найкраще українське національне вбрання. Привітання та нагородження відбулося на загальношкільній лінійці присвяченій Дню вишиванці. Директор школи Гутник Ю.Ю. та заступник директора з ВР Меденці Я.І., ознайомили учнів з історією та походженням Дня вишиванки.
На завершення веселого та цікавого дня з учнями ,які прийшли до школи у вишиванках проведено флешмоб. 

 

Категорія: Свято / Відзначення | Переглядів: 755 | Додав: Olya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0