Головна » 2013 » Жовтень » 4 » День самоврядування!
19:43
День самоврядування!

    Доброю традицією стало в нашій школі на День Учителя проводити день самоврядування. Зважаючи на те,  що в педагогічному колективі нашої школи майже всі жінки, це і є своєрідний подарунок для них, але в той же час і одинадцятикласникам, попробувати себе в ролі педагога, зрозуміти і відчути, як це – бути вчителем. Я думаю, що кожен, хто був у ролі вчителя, зрозумів, що це дуже нелегка справа. Адже справжній вчитель повинен не тільки досконало знати свій предмет, але ще й дітей зацікавити ним, тримати дисципліну та увагу всього класу. А це, повірте, завдання не з простих.

 

    Весь навчальний процес Верхньовизницької школи проходив під чітким контролем адміністрації школи у складі  директора школи – Анатолія Русина та його помічника Василя Сарканича. І для того, щоб уроки проходили у нормальному режимі, потрібна була ретельна підготовка. Заздалегідь «майбутні вчителі» ознайомилися з навчальним матеріалом, який вони повинні дати учням. Самостійно складали конспекти уроків, підбирали цікавий матеріал. Отже, «майбутні вчителі» проявили неабияку наполегливість і старанність, щоб підготуватися до уроків. Вся підготовка до дня самоврядування проходила під керівництвом заступника директора школи Антона Антоновича Шепи та класного керівника 11-го класу Марії Іллівни Тягур.

Усі з великим нетерпінням чекали  цього дня та хвилювалися. Але, як потім з’ясувалося, хвилюватися було нічого. Учні 2-9 класів були задоволені, уроки сподобалися.

 

 

Після закінчення уроків весь учнівський педколектив зібрався у класі на педраду. Одинадцятикласники ділилися враженнями від пережитого в цей день – день самоврядування. Одні розповідали про успішність своїх учнів, інші взагалі про уроки, про важкість і складність професії вчителя. А в декого були і кумедні випадки, над якими ми разом посміялися. А ті, хто проводив уроки в початкових класах,  розповіли про те, як малеча дякувала їм за цікаві уроки.

А ми, вчителі, винесли для себе інший урок і зробили інший висновок. Саме на  педраді було сказано, що праця вчителя – важка і наполеглива. І учні 10-11класів, які працювали вчителями в цей день, мені здається, з більшою повагою,  вдячністю і розумінням будуть ставитися до своїх вчителів, бо самі зрозуміли, що не так просто і легко провести урок, не так просто бути вчителем.

 

 

По завершенні дня самоврядування в актовому залі школи, під керівництвом педагога-організатора Анжеліки Володимирівни Сарканич, відбувся концерт присвячений вчителям.

 

Категорія: Свято / Відзначення | Переглядів: 557 | Додав: Olya | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0