Головна » 2015 » Травень » 9 » 70-та річниця Перемоги над нацизмом у Європі
20:26
70-та річниця Перемоги над нацизмом у Європі

     Можна по-різному ставитися до війни 1939-1945 років, по-різному її називати, але хіба можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших...  День Перемоги є днем торжества безсмертного подвигу народу - переможця над фашизмом, всенародної пам'яті про його боротьбу за свободу і незалежність Батьківщини.
     Для більшості мешканців села Верхня Визниця День Перемоги над нацизмом у Європі – це не день скорботи, а світле свято гордості за нашу країну, наш народ. Наша школа   70-ту річницю Перемоги відзначила наступними заходами:

- 6-8 травня тривала виставка-огляд літератури в шкільній бібліотеці «Українці в Другій світовій війні. Життя і долі»

- 7 травня вчителями-філологами проведено конкурс творчих робіт-фронтовий лист-трикутник до близької людини, яка брала участь; у бойових діях; у партизанському русі; коротке повідомлення; твір-роздум; есе; стаття.

     На протязі тижня тривала виставка малюнків і творчих робіт «Ніхто не забутий, ніщо не забуте!»

      8 травня класні керівники провели уроки «мужності» на тему «Ви в пам'яті житимете вічно»

     Шанобливе ставлення до пам'яті про Перемогу і ветеранів є священним обов'язком держави і громадян України. Колектив нашої школи, учні, працівники, голова села вшанували цей день лінійкою «Подвигу жити вічно» яка розпочалася з гімну України та словами вдячності дорогим ветеранам. На жаль, на території Верхньовизницької сільської ради, в живих не залишилося жодного ветерана. Але на святкування Дня Перемоги завітали учасники бойових дій в зоні АТО, воїни-афганці. Хвилиною пам’яті вшанували учні школи та гості свята загиблих співвітчизників. Кожен учень нашої школи з повагою та вшануванням віднісся до цього величного свята. По закінченні лінійки колона учнів та присутніх попрямувала до обеліска загиблим воїнам для покладання квітів. Біля обеліску Слави в центі села  пройшла панахида за померлими ветеранами. 
     Такий урок патріотизму необхідний сьогоднішньому поколінню для усвідомлення того. якою ціною здобувалася велика Перемога над нацизмом у Європі.

Категорія: Свято / Відзначення | Переглядів: 638 | Додав: Olya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0