Головна » 2014 » Жовтень » 23 » 70-та річниця визволення Закарпаття та України від фашистських загарбників
21:29
70-та річниця визволення Закарпаття та України від фашистських загарбників

"Замовкніть сурми, опустіться знамена, 
Послухайте, люди, як мати рида... 
Це від солдатської крові 
Багряною стала земля..."


Чим далі віддаляє нас час від подій Другої світової війни, тим вагомішим постає перед нами безсмертний подвиг покоління, яке розгромило фашизм і врятувало людство від поневолення.

28 жовтня – День визволення України від німецько-фашистських загарбників, який було встановлено Указом Президента України № 836 від 20.10.2009 р. з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні.

У Верхньовизницькій школі відзначення  70-ої річниці визволення Закарпаття та України від фашистських загарбників пройшло – 23 жовтня 2014 року.  Зокрема, було проведено конференцію та перегляд фільму з учнями 10-11 класів  на тему «Пам'ять про подвиг живе серцях» під час якої вчитель історії Надія Василівна Хайнас намагалась сформувати  в учнів цілісне уявлення про розвиток подій на території України в 1943-1944 pоках  і  зокрема на Закарпатті, виховувала почуття патріотизму, поваги до своєї історії.

Цікаві уроки «мужності» проведені класними керівниками з учнями 1-4 та 5-9 класів на теми «Військове минуле рідного краю», «Вклонімося великим тим рокам..», « За мир у всьому світі…», «Дорогами визволення рідного краю».

Учні  волонтерського загону провели конкурс малюнків на тему «Вічна пам'ять героям».

Відзначення закінчилося урочистим  покладанням квітів до обеліску членами учнівського самоврядування.

Сьогодні ми маємо низько вклонитися поколінню, яке носить статус учасник війни, дітям війни. Багато з них уже не дожили до нинішнього ювілейного дня, багато перебувають у немічному стані.

Ми повинні пам’ятати, що самовіддана праця того покоління здобувала Велику Перемогу.

Пам’ять жива. В ім’я великою ціною здобутої Перемоги ми маємо любити свою країну, свій народ, який вистраждав право бути щасливим. Ми не хочемо війни, ми бажаємо МИРУ.

 

Категорія: Свято / Відзначення | Переглядів: 676 | Додав: Olya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0